Wat gebeurt er in de overgang?

De overgang is een natuurlijk proces wat iedere vrouw vroeg of laat meemaakt. De overgang begint vaak tussen de 45 en 55 jaar (maar er zijn natuurlijk uitzonderingen). De eicelproductie loopt terug, de menstruaties worden eerst onregelmatig en blijven uiteindelijk helemaal weg. Gemiddeld duurt het vier jaar voor de menstruatie helemaal wegblijft. Je bent dan in de menopauze.

Wanneer je in de overgang bent, horen daar door de afname van oestrogeen, typische overgangsverschijnselen bij zoals:

  • Opvliegers
  • Nachtelijk transpireren
  • De vagina wordt droger, waardoor vrijen gevoeliger kan worden
  • Stemmingswisselingen
  • Neerslachtige gevoelens 

grafiek promensil.jpg

Wat kun jezelf doen bij overgangsverschijnselen?

Wanneer je een of meerdere van deze overgangsverschijnselen ervaart dan is het prettig wanneer je hier zelf iets aan kunt doen. Een gezonde levensstijl met voldoende beweging en gezonde voeding helpen tijdens de overgang. De afname van oestrogeen kun je aanvullen met bijvoorbeeld een natuurlijk voedingssupplement. Rode klaver is zo'n natuurlijke oestrogeen en is het belangrijkste ingrediënt van Promensil® Menopauze, de natuurlijke voedingssupplement bij de overgang. 

Aziatische vrouwen hebben nauwelijks opvliegers, waarschijnlijk omdat hun voeding rijk is aan fyto-oestrogenen. Dit zijn plantaardige hormonen die de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam op natuurlijke wijze kunnen aanvullen. Rode klaver is ook een belangrijke bron van isoflavonen en bevat 4 verschillende isoflavonen (soja bevat er 2). Promensil® Menopauze met rode klaver ondersteunt bij overgangsverschijnselen Lees meer over Promensil® Menopauze

Waar te koop?
Zoek een Promensil® Menopauze verkooppunt
Bekijk
Heb je vragen?
Laat het ons weten