De overgang en een droge huid

Het hormoon oestrogeen heeft diverse functies in je lichaam, het is betrokken bij de groei van je borsten, onderhoud en reparatie van je lichaam (denk aan je menstruatie). Maar wist je dat naast de invloed van oestrogeen op je geslachtsorganen, oestrogeen bijvoorbeeld ook van invloed is op de conditie van je huid en je haar.

Je kunt je voorstellen dat wanneer tijdens de overgang je oestrogeenhoeveelheid verandert, het belangrijk is dat je je huid soepel en goed doorvoed houdt om een droge huid te voorkomen. Daarbij is het raadzaam dat de doorbloeding van de kleine bloedvaatjes in je lichaam gestimuleerd blijven. Wordt dit minder dan kan dit gevolgen hebben voor je huid en voor de conditie van je haar.

Wat kun je eenvoudig zelf doen bij een droge huid door de overgang?

Door de ontregeling van je hormonen tijdens de overgang is er een kans dat je huid nu gevoeliger wordt voor de invloeden van buitenaf. Erfelijke aanleg kan hierbij een rol spelen. Zorg daarom extra voor je huid, zeker wanneer deze droger is dan normaal. Gebruik hiervoor een goede hydraterende gezichtscrème, maar ook een voedende bodylotion of crème doet wonderen.

Ga niet te veel in de zon zitten en bescherm je huid in de zon met een goede zonnecrème. Een massage van je huid en de hoofdhuid helpt om de bloeddoorstroming te ondersteunen. Ook wisselbaden zorgen over het algemeen voor een betere doorbloeding.

En mocht dit allemaal niet voldoende helpen dan zijn er ook voedingssupplementen speciaal voor vrouwen in de overgang die last hebben van een droge huid, droge ogen en droge slijmvliezen.

PROMENSIL 40mg-30 TABLETTEN B DEF.jpgPromensil® Menopauze voedingssupplement met rode klaver

is een natuurlijk voedingssupplement met rode klaver. Waar slechts 1 tablet per keer al 40mg of 80mg (Extra Sterk) isoflavonen bevat. En een gunstige invloed heeft op de overgangsverschijnselen.

De kwaliteit van Promensil® Menopauze is wetenschappelijk onderzocht en de formule is gepatenteerd en gestandaardiseerd op verschillende soorten isoflavonen. Bijkomend voordeel; Promensil® Menopauze is door het hoofdingrediënt rode klaver ook goed voor hart- en bloedvaten en sterke botten.

Waar te koop?
Zoek een Promensil® Menopauze verkooppunt
Bekijk