Rode klaver, natuurlijke hulp bij de overgang

Rode klaver (Trifolium pratense) heb je vast wel eens in een graslandschap gezien. In groene gebieden vlakbij het bos of op grasvelden komt dit plantje met haar roze tot paarsachtige bloem veelvuldig voor. Het is een gewas dat niet alleen in het wild voorkomt. Veel boeren gebruiken het enerzijds om hun grond (groenbemester) te verrijken en anderzijds als eiwitverrijking in het voer voor hun vee. Zowel rode klaver als witte klaver bevatten honing en het plantje met zijn drie bladeren komt bijna over de hele wereld voor. Het is dus zeker geen onkruid.

Rode klaver, een natuurlijke oestrogeen

Tegenwoordig staat de rode klaver steeds vaker bekend als een belangrijke en vooral natuurlijke bron van isoflavonen (een natuurlijke oestrogeen) en bevat dit krachtige plantje vier verschillende isoflavonen. Soja bevat er bijvoorbeeld twee. De afname van oestrogeen tijdens de overgang kan leiden tot de bekende overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtelijk transpireren, stemmingswisselingen en neerslachtige gevoelens. Je hormonen zijn uit balans. Hoe zorg je er dan voor dat je op een natuurlijke manier die balans weer terugbrengt?

Promensil met rode klaver bij de overgang - hoeveel isoflavonen bevat het

Promensil® met rode klaver bij de overgang

Is een natuurlijk voedingssupplement met rode klaver. Waar slechts 1 tablet per keer al 40mg of 80mg (Extra Sterk) isoflavonen bevat. En een gunstige invloed heeft op de overgangsverschijnselen.

De kwaliteit van Promensil® Menopauze is wetenschappelijk onderzocht en de formule is gepatenteerd en gestandaardiseerd op verschillende soorten isoflavonen. Bijkomend voordeel; Promensil® Menopauze is door het hoofdingrediënt rode klaver ook goed voor hart- en bloedvaten en sterke botten.

rodeklaver-icon
 • Ik was klaar met de hormoonpillen en wilde een natuurlijk alternatief voor mijn opvliegers

  Mijn overgangsverschijnselen bestaan voornamelijk uit opvliegers overdag, maar ook ’s nachts. Ik werd er ’s nachts ook echt wakker van, om gek van te worden. Ik ben naar de huisarts geweest en een tijdlang heb ik een geneesmiddel gebruikt op basis van hormonen. Niet echt mijn ding al die extra hormonen. Deze medicijnen voor overgangsverschijnselen werkten op zich wel, alleen slik ik daarnaast nog heftige medicijnen voor mijn depressie. Daar voelde ik me niet prettig bij en ben op zoek gegaan naar een alternatief. Een natuurlijk middel die me zou helpen de opvliegers onder controle te krijgen. Een vriendin van mij attendeerde me op Promensil. Ik ben gestart met de Promensil Original, maar doordat mijn hormoonhuishouding zodanig van slag was, ben ik na twee maanden overgestapt op de Promensil Extra Sterk. De Promensil Extra Sterk bevalt mij erg goed en deze blijft ik gebruiken. Ik heb nu nog maar een enkele keer last van opvliegers overdag. Voorheen waren dat er tientallen. Ook het nachtelijk transpireren, die mij voorheen nog wakker hielden, zijn aanzienlijk verminderd. Alleen soms bij het in slaap vallen nog. Wat een verademing dat ik ’s Nachts weer vrij ben van het nachtzweten en kan lekker doorslapen. De overgang en de opvliegers waar ik last van had beïnvloeden mijn leven nu helemaal niet meer!
  Claudia (46 jaar)
 • Hormoonpillen van de drogist werkten niet, Promensil wel

  Ik zit al enige tijd in de overgang en heb verschillende pillen van de drogist gebruikt. Ik ben ook wel eens bij de huisarts geweest maar ik wilde geen hormoonpillen gebruiken. Toen heb ik verschillende middelen van de drogist gebruikt die eigenlijk niet hielpen. Een vriendin vertelde over Promensil® (zij had het weer op advies van een overgangsconsulenten in het ziekenhuis) en ik dacht die probeer ik ook maar. Met resultaat, ik ben zo goed als verlost van mijn overgangsverschijnselen, op een enkele opvlieger na.
  Marja (48 jaar)
 • Sinds ik Promensil gebruik slaap ik een stuk rustiger en heb ik minder opvliegers

  Gestart met Promensil® omdat er een ‘Niet goed, geld terug’ garantie was. Ik vind het namelijk best prijzig, maar wilde het toch proberen op advies van de drogist. Ik gebruik Promensil® Extra Sterk nu 3 maanden en mijn overgangsverschijnselen (vooral opvliegers en een beroerde nachtrust) zijn een stuk minder geworden. Ik blijf Promensil® gebruiken en ik hoop dat mijn klachten nog minder worden en misschien wel helemaal verdwijnen.
  Wil (55 jaar)
 • Ik heb al van alles geprobeerd

  Toen ik aan het eind van mijn menstruatieperiode zat gebruikte ik een paar jaar Promensil® en dat beviel goed. Nu ik ruim 4 jaar verder ben zonder menstruatie, heb ik me door iedereen laten adviseren en verschillende middelen uitgeprobeerd maar niets hielp. Ik ben nu weer ruim een week terug bij de Promensil® en ik hoop dat dit product weer gaat werken zoals tijdens eerdere ervaring. Ik eet ook erg gezond, alles biologisch veel groenten en fruit, minstens 2 maal per week vis, weinig tot geen vlees. veel volkorenproducten, geen suiker, 2 eieren per week, geen chocolade en zo kan ik nog wel even doorgaan. Misschien zit het tussen mijn oren dat Promensil® helpt, maar dan hebben mijn oren de juiste keus gemaakt.
  An (52 jaar)