De overgang en een droge huid

Het hormoon oestrogeen heeft diverse functies in je lichaam, het is betrokken bij de groei van je borsten, onderhoud en reparatie van je lichaam (denk aan je menstruatie). Maar wist je dat naast de invloed van oestrogeen op je geslachtsorganen, oestrogeen bijvoorbeeld ook van invloed is op de conditie van je huid en je haar.

Je kunt je voorstellen dat wanneer tijdens de overgang je oestrogeenhoeveelheid verandert, het belangrijk is dat je je huid soepel en goed doorvoed houdt om een droge huid te voorkomen. Daarbij is het raadzaam dat de doorbloeding van de kleine bloedvaatjes in je lichaam gestimuleerd blijven. Wordt dit minder dan kan dit gevolgen hebben voor je huid en voor de conditie van je haar.

Kokosolie bij een droge huid veroorzaakt door de overgang - Promensil bij overgangsverschijnselen

Wat kun je eenvoudig zelf doen bij een droge huid door de overgang?

Door de ontregeling van je hormonen tijdens de overgang is er een kans dat je huid nu gevoeliger wordt voor de invloeden van buitenaf. Erfelijke aanleg kan hierbij een rol spelen. Zorg daarom extra voor je huid, zeker wanneer deze droger is dan normaal. Gebruik hiervoor een goede hydraterende gezichtscrème, maar ook een voedende bodylotion of crème doet wonderen.

Ga niet te veel in de zon zitten en bescherm je huid in de zon met een goede zonnecrème. Een massage van je huid en de hoofdhuid helpt om de bloeddoorstroming te ondersteunen. Ook wisselbaden zorgen over het algemeen voor een betere doorbloeding.

En mocht dit allemaal niet voldoende helpen dan zijn er ook voedingssupplementen speciaal voor vrouwen in de overgang die last hebben van een droge huid, droge ogen en droge slijmvliezen.

rodeklaver-icon
 • Sinds ik Promensil gebruik slaap ik een stuk rustiger en heb ik minder opvliegers

  Gestart met Promensil® omdat er een ‘Niet goed, geld terug’ garantie was. Ik vind het namelijk best prijzig, maar wilde het toch proberen op advies van de drogist. Ik gebruik Promensil® Extra Sterk nu 3 maanden en mijn overgangsverschijnselen (vooral opvliegers en een beroerde nachtrust) zijn een stuk minder geworden. Ik blijf Promensil® gebruiken en ik hoop dat mijn klachten nog minder worden en misschien wel helemaal verdwijnen.
  Wil (55 jaar)
 • Ik was klaar met de hormoonpillen en wilde een natuurlijk alternatief voor mijn opvliegers

  Mijn overgangsverschijnselen bestaan voornamelijk uit opvliegers overdag, maar ook ’s nachts. Ik werd er ’s nachts ook echt wakker van, om gek van te worden. Ik ben naar de huisarts geweest en een tijdlang heb ik een geneesmiddel gebruikt op basis van hormonen. Niet echt mijn ding al die extra hormonen. Deze medicijnen voor overgangsverschijnselen werkten op zich wel, alleen slik ik daarnaast nog heftige medicijnen voor mijn depressie. Daar voelde ik me niet prettig bij en ben op zoek gegaan naar een alternatief. Een natuurlijk middel die me zou helpen de opvliegers onder controle te krijgen. Een vriendin van mij attendeerde me op Promensil. Ik ben gestart met de Promensil Original, maar doordat mijn hormoonhuishouding zodanig van slag was, ben ik na twee maanden overgestapt op de Promensil Extra Sterk. De Promensil Extra Sterk bevalt mij erg goed en deze blijft ik gebruiken. Ik heb nu nog maar een enkele keer last van opvliegers overdag. Voorheen waren dat er tientallen. Ook het nachtelijk transpireren, die mij voorheen nog wakker hielden, zijn aanzienlijk verminderd. Alleen soms bij het in slaap vallen nog. Wat een verademing dat ik ’s Nachts weer vrij ben van het nachtzweten en kan lekker doorslapen. De overgang en de opvliegers waar ik last van had beïnvloeden mijn leven nu helemaal niet meer!
  Claudia (46 jaar)
 • Ik heb al van alles geprobeerd

  Toen ik aan het eind van mijn menstruatieperiode zat gebruikte ik een paar jaar Promensil® en dat beviel goed. Nu ik ruim 4 jaar verder ben zonder menstruatie, heb ik me door iedereen laten adviseren en verschillende middelen uitgeprobeerd maar niets hielp. Ik ben nu weer ruim een week terug bij de Promensil® en ik hoop dat dit product weer gaat werken zoals tijdens eerdere ervaring. Ik eet ook erg gezond, alles biologisch veel groenten en fruit, minstens 2 maal per week vis, weinig tot geen vlees. veel volkorenproducten, geen suiker, 2 eieren per week, geen chocolade en zo kan ik nog wel even doorgaan. Misschien zit het tussen mijn oren dat Promensil® helpt, maar dan hebben mijn oren de juiste keus gemaakt.
  An (52 jaar)
 • Hormoonpillen van de drogist werkten niet, Promensil wel

  Ik zit al enige tijd in de overgang en heb verschillende pillen van de drogist gebruikt. Ik ben ook wel eens bij de huisarts geweest maar ik wilde geen hormoonpillen gebruiken. Toen heb ik verschillende middelen van de drogist gebruikt die eigenlijk niet hielpen. Een vriendin vertelde over Promensil® (zij had het weer op advies van een overgangsconsulenten in het ziekenhuis) en ik dacht die probeer ik ook maar. Met resultaat, ik ben zo goed als verlost van mijn overgangsverschijnselen, op een enkele opvlieger na.
  Marja (48 jaar)