Resa: Ahh mijn eerste opvlieger tijdens een vergadering

Ahh mijn eerste opvlieger tijdens een vergadering - Promensil bij de overgang
Een paar keer heb ik het er met mijn beste vriendin over gehad, de overgang, en dat wij eigenlijk vinden dat we daar veel te jong voor zijn. Zij is zelf een paar fases verder. Ze vertelt me dat haar eerste opvliegers zich al heeft aangediend. Ik schrik en kan haar niet geloven. Maar ik ben ook nieuwsgierig. Hoe weet je nou of je een opvlieger hebt? Nou zegt ze, dat weet je echt wel hoor. Gelukkig, die heb ik kennelijk nog niet gehad dan :).

De eerste opvlieger tijdens een ongelukkig moment; een vergadering met je baas

Ze vertelt dat ze tijdens een belangrijk overleg op haar werk, ze werkt als longarts in het ziekenhuis, uitgerekend op dat moment haar eerste opvlieger kreeg. Het was begin dit jaar, en de temperatuur was fris buiten en op kantoor stond zelfs de airco zachtjes aan, zodat het tijdens het overleg met haar collega’s niet te warm zou worden. Ineens kreeg ze het bloedheet, alsof je in de sauna zit. Je voelt dat je lichaamstemperatuur naar ongekende hoogte stijgt. Vanuit je tenen wordt het steeds warmer, totdat die hitte uiteindelijk je gezicht bereikt. En dan is het hek van de dam. Zweetdruppels gleden langs de zijkant van haar gezicht naar beneden en ze had een rood hoofd. Ook haar rug was drijfnat. Het voelde allemaal erg ongemakkelijk.

Ze had eerst geen idee wat haar overkwam, twijfelde in eerste instantie over een koortsaanval. Zij is arts, zij weet hoe die dingen werken. Er was echter geen aanleiding voor een koortsaanval. Dus dat kon ze wegstrepen. Snel keek ze om haar heen of haar collega’s iets doorhadden. Dat was niet het geval. Ze hoefde zelf geen presentatie te geven, daar was ze dan ook erg blij om. Bij haar viel het kwartje veel eerder dan bij mij.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee…

Maanden later vertelde ze me pas over haar eerste opvlieger. Ik herkende nog niets in haar verhaal. En sprak dit naar haar uit. Ze zei dat het niet meer lang zou duren voordat ik aan de beurt zou zijn. Aangezien bij mij de andere overgangsverschijnselen zoals nachtelijk transpireren en het emotioneel uit balans zijn niet elke maand of wekelijks zich aandiende, maakte ik me er nog geen zorgen over. Mijn vriendin en ik kletsen nog wat verder waarna ik haar beloof om haar op de hoogte te houden als ik mijn eerste opvlieger zou hebben. Er vanuit gaande dat dit nog wel even kon duren.

Mijn eerste opvlieger is een feit

Niets is minder waar, zal je net zien. Het duurde niet eens een week voordat ook ik aan de beurt was. Ja hoor, zelfs midden in een vergadering met mijn collega’s. De airco stond hoog want het was hartje zomer, nazomer wel te verstaan. Ik had verder geen waarschuwingssignalen ontvangen van mijn lichaam. Ineens voelde ik mijn voeten warm worden, en dat terwijl ik vaak koude voeten heb, ook in de zomer. Binnen vijf minuten voel ik mijn lichaam in vuur en vlam staan. Eerst had ik het niet door en vraag aan mijn collega’s of zij het ook zo warm hebben of dat het aan mij ligt. Ze kijken mij verbaasd aan en geven aan dat zij nergens last van hebben. Oeps, conclusie het ligt aan mij! Doordat ik mijn vriendin amper een week daarvoor nog min of meer uitlachte, omdat zij haar eerste opvlieger al had gehad, wist ik meteen wat er aan de hand was. Ahhh mijn eerste opvlieger is een feit!

Waarom Promensil