Astrid: Een opvlieger tijdens een momentje voor jezelf

In bad en dan een opvlieger - Promensil bij overgangsvliegers

Wanneer je eindelijk dat heerlijke verwenmomentje voor jezelf hebt gecreëerd…

En ongestoord met een goed boek (lees Netflix) en een glas vruchtensap (lees een goed glas wijn gemaakt van de beste druiven) je terugtrekt in de badkamer voor minstens een uur in bad. De geurige aroma’s van de etherische oliën komen je tegemoet. Uiterst voorzichtig glijd je in het warme bad, zodat je boek… oké je tablet, niet nat wordt en je zucht ontspannen. Net wanneer je een minuut of vijf a tien helemaal in je favoriete serie zit, voel je ineens het badwater heter worden. Onmogelijk natuurlijk. Zowel de koude als de warme kraan staan al een tijdje uit. De hitte van het water heeft direct invloed op de rest van je lichaam. Als een lopend vuurtje bereikt die opvlieger, voordat jij je glas wijn fatsoenlijk hebt kunnen wegzetten, het puntje van je kruin. Het warme bad voelt ineens aan als lava. De Floor is lava hoor ik mijn kleinkinderen laatst nog zeggen. En ze hadden gelijk, dat is best heet spul zoals je vast kunt begrijpen.

Ik probeer het nog een seconde of tien vol te houden, kansloos!

Waarbij ik mijn polsen onder een koude kraan houd. Ik heb ergens ooit een keer gelezen dat dit zou kunnen helpen. Inmiddels had ik de tablet al weggelegd. Het liefst stop ik op dat moment mijn rood aangelopen hoofd onder de kraan. In plaats daarvan druppel ik wat van het koude water in mijn nek. Dat helpt een paar seconden. Niet alleen mijn temperatuur stijgt, ook mijn temperament. Schijnt er bij te horen. De opvlieger weigert afstand te nemen van mijn verwaterde lichaam. Nog even hevig is zij aan het vlammen.

Ik geef de strijd op. Als een gewond dier verlaat ik mijn heerlijke bad. Ik droog me ruw af, omdat ik stiekem weiger me gewonnen te geven. Ik trek mopperend mijn badjas aan en wanneer ik nog net niet stampvoetend de trap afloop, hoor ik beneden studio Sport uit de TV knetteren. Ook dat nog. Mijn man kijkt mij verbaasd aan en zegt voorzichtig. ‘Nu al klaar?’. ‘Ik sta achter met 1-0, maar ik eis een verlenging, penalty of een herkansing’. Hij kijkt me niet-begrijpend aan en besluit zijn mond te houden. De schat.

Morgen ga ik zeker weten de huisarts bellen, of iemand die verstand heeft van opvliegers en er iets tegen kan doen!

Waarom Promensil