Resa: Mijn menstruatie verandert

Mijn menstruatiecyclus verandert - Promensil bij de overgang en overgangsklachten
Rond dezelfde periode als dat het nachtelijk transpireren begint, merk ik dat mijn menstruatiecyclus verandert. Ook weer een van de overgangsverschijnselen, waar ik niets over weet en waar ik de link met mijn eigen lichaam niet bij leg. Het begint met mijn borsten die pijnlijk zijn voor mijn menstruatie (en tijdens de eisprong). Dat doet me denken aan de eerste fase van het zwanger zijn, dan is je huid ook super gevoelig en met name je borsten. Destijds vond ik het douchen bijvoorbeeld verschrikkelijk. Nooit geweten dat warme waterstralen zo pijnlijk kunnen zijn. Alsof er scherpe kartelige ijspegels langs mijn lichaam gleden. Dat gevoel lijkt veel op het gevoel dat ik nu ervaar voordat mijn menstruatie zich aandient. Zelfs de stof van mijn bh voelt niet prettig aan op mijn huid.

Niets is meer voorspelbaar, alle regelmaat is verdwenen

De menstruatie zelf verandert ook. Voordat dit alles begon was deze altijd erg regelmatig, een cyclus van 28 dagen precies. Heel netjes en lekker voorspelbaar. Totdat daar ineens verandering in kwam. Het verschuift een paar dagen. Kan gebeuren denk ik nog. Misschien wat meer last van stress op mijn werk en het is natuurlijk best pittig zo alleen met drie jonge kinderen. Ik zit wel lekker in mijn vel, behalve op mijn werk. Ik probeer daar een balans in te vinden, misschien helpt dit.

Helaas zijn de volgende maanden geen verbetering. Ik heb meer pijn en het voelt allemaal veel heftiger dan anders. Bovendien ben ik veel sneller op mijn tenen getrapt dan normaal. Al kan dat ook andere oorzaken hebben. Ik snap er helemaal niets van. Toch gaat er weer geen belletje rinkelen. Sterker nog, het duurt een paar maanden (we zijn bijna een jaar verder vanaf de eerste keer nachtelijk transpireren) voordat ik het tegen mijn zusje zeg. Uitgebreid proberen mijn zusje en ik tot een conclusie te komen. Ik moet nog veertig worden, dus denk met geen mogelijkheid dat het de voorfase van de overgang zou kunnen zijn. Daar heb ik het dan ook niet over met mijn zusje. We denken eigenlijk dat het ontzwangeren nog steeds aan de gang is. Mijn jongste zoon is op dat moment bijna twee jaar. En ik heb een paar heftige jaren achter de rug. Logische verklaring vonden we…

Waarom Promensil