Wat zijn isoflavonen?


Isoflavonen zijn plantaardige stoffen die een vergelijkbare werking heeft met het vrouwelijke geslachtshormoon oestrogeen. Isoflavonen komen voor in peulvruchten zoals soja, lijnzaad en enkele andere groenten en granen. Ook rode klaver is een belangrijke bron van isoflavonen.

Isoflavonen uit soja en rode klaver worden fyto-oestrogenen genoemd. Het woord 'fyto-oestrogenen' is een samenstelling van het Griekse woord phytos (=plant) en oestrogenen. Dus letterlijk betekent het een plantaardige oestrogeen. Voedingssupplementen met isoflavonen worden daarom veelal gebruikt voor vrouwen in de overgang die te maken krijgen met overgangsverschijnselen zoals opvliegers, nachtelijk zweten en stemmingswisselingen. 

 

Promensil® Menopauze voedingssupplement met rode klaver

is een natuurlijk voedingssupplement met rode klaver. Waar slechts 1 tablet per keer al 40mg of 80mg (Extra Sterk) isoflavonen bevat. En een gunstige invloed heeft op de overgangsverschijnselen.

De kwaliteit van Promensil® Menopauze is wetenschappelijk onderzocht en de formule is gepatenteerd en gestandaardiseerd op verschillende soorten isoflavonen. Bijkomend voordeel; Promensil® Menopauze is door het hoofdingrediënt rode klaver ook goed voor hart- en bloedvaten en sterke botten.

Waar te koop?
Zoek een Promensil® verkooppunt
Bekijk