Het hormoon oestrogeen heeft diverse functies in je lichaam, het is betrokken bij de groei van je borsten, speelt een rol bij je menstruatie. Maar wist je dat naast de invloed van oestrogeen op je geslachtsorganen, oestrogeen bijvoorbeeld ook van invloed is op de conditie van je huid en je haar.

Om te helpen bij een droge huid kun je natuurlijk crèmes smeren die de conditie van je huid ondersteunen, maar een droge huid kan ook ondersteund worden op een natuurlijke manier van binnenuit.

Membrasin duindoornbes - droge slijmvliezen, huid en ogen

Wat helpt bij een droge huid door de overgang?

Door de verandering van je hormonen tijdens de overgang is er een kans dat je huid nu gevoeliger wordt voor de invloeden van buitenaf. Erfelijke aanleg kan hierbij een rol spelen. Zorg daarom extra voor je huid, zeker wanneer deze droger is dan normaal. Gebruik hiervoor een goede hydraterende gezichtscrème, maar ook een voedende bodylotion of crème doet wonderen.

Ga niet te veel in de zon zitten en bescherm je huid in de zon met een goede zonnecrème. Een massage van je huid en de hoofdhuid helpt om de bloeddoorstroming te ondersteunen. Ook wisselbaden zorgen over het algemeen voor een betere doorbloeding.

Ook zou je kunnen denken aan een voedingssupplement met duindoornbesolie. Duindoornbesolie helpt bij een droge huid, ogen en slijmvliezen*. Membrasin duindoornbesolie, is voor vrouwen in de overgang ontwikkeld, maar helpt ook vrouwen (en mannen) die te maken hebben met een droge huid of droge ogen niet gerelateerd aan de overgang.

Bijna iedereen heeft weleens te maken met droge ogen. Vooral in de winter wanneer binnen de kachel lekker brand. Mannen en vrouwen die lenzen dragen of die dagelijks achter een computer werken kunnen te maken krijgen met droge ogen. Terwijl veel vrouwen in de overgang juist droge ogen kunnen krijgen doordat het hormoon oestrogeen, wat belangrijk is voor slijmvliezen, terugloopt. Wil je weten wat jou kan helpen bij je droge ogen?

*Gezondheidsclaim in afwachting van goedkeuring door de Europese Commissie
Promensil-rodeklaver