De overgang op de werkplek

De overgang op de werkplek - Promensil
De overgang speelt voor veel vrouwen tussen de 47 en 53 jaar een rol in hun dagelijkse leven. Ongeveer 78% van deze vrouwen werkt¹. De bekende verschijnselen zoals ’s nachts rusteloos zijn of het verlies van zelfvertrouwen kunnen zelfs de meest succesvolle dames in de weg staan op het werk.

Vrouwen tussen de 45 en 55 jaar melden zich vaker ziek dan hun jongere vrouwelijke collega’s². Uit een enquête van het Engelse BBC, bleek dat 70% van de vrouwen hun overgangsverschijnselen niet bespreekt met hun werkgever³.

Het kan heel prettig zijn om met collega’s en managers te praten over wat hormonale schommelingen voor jou betekenen. Zo kan je het bewustzijn op de werkvloer vergroten. Kleine veranderingen en begrip kunnen een groot verschil maken voor jouw werk-privébalans. Lees onze onderstaande tips over hoe je meer balans kunt vinden en bewustzijn kan verspreiden.

Toptips voor het beheersen van de overgang op je werkplek

  • Veel vrouwen ervaren vermoeidheid tijdens de overgang, wellicht is het mogelijk om flexwerkuren te krijgen of om thuis te werken. Op deze manier kan je jouw werktijden efficiënter benutten en productiever werken.
  • Als jouw werkplek erg warm is, kan dit best een uitdaging vormen. Wellicht helpt een ventilator voor die onverwachte opvliegers, kan er een airco aan of een raampje open.
  • Neem Promensil Cooling Spray* mee in je handtas en leg er ook één in je bureaula voor directe verkoeling bij onverwachte opvliegers.
  • Maak het bespreekbaar. Als je collega’s ervan afweten is je gedrag te verklaren.
Bronnen
1: CBS
2: Geukes,M.D. et al The impact of menopausal symptoms on work ability The Journal of The North American Menopause Society 2012;19: 278-282.
3: https://www.bbc.com/news/
*medisch hulpmiddel, lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing