Zo overleef jij opvliegers tijdens werktijd

Opvliegers tijdens werktijd - Promensil

In dit artikel geven we jou een aantal tips hoe jij op je werk het beste kunt
omgaan met overgangsverschijnselen zoals opvliegers.

Uit onze gesprekken met vrouwen in de overgang is gebleken dat sommige vrouwen moeite ervaren met hun overgangsverschijnselen op hun werk. Je kunt denken aan verminderde concentratie, vergeetachtigheid, opvliegers, vermoeidheid vanwege een slechte nachtrust en stemmingswisselingen. Het kan dan lastig zijn om dit met je werkgever te bespreken. We begrijpen maar al te goed dat je bepaalde klachten niet openbaar wil benoemen maar je wilt je natuurlijk wel comfortabel voelen tijdens werktijd. In dit artikel geven we jou een aantal tips hoe jij op je werk het beste kunt omgaan met deze overgangsverschijnselen.

Tip 1: Creëer meer ruimte in je (werk-)agenda

Voorkom dat je een overvolle agenda hebt waarbij je de gehele dag moet haasten en vliegen. Door jezelf meer ruimte te geven tussen de afspraken door, ervaar je meer rust en kan je je ook beter focussen op je werk.

Tip 2: Neem je drinkpatroon onder de loep

Uiteraard is het altijd belangrijk om goed voor jezelf te zorgen met een gezonde levensstijl. Vrouwen in de overgang kunnen extra opvliegers ervaren als ze te veel koffie, cola en andere frisdranken drinken. Raadzaam is het daarom om veel water en thee te drinken, zodat je lichaam natuurlijk in balans raakt en je voldoende gehydrateerd blijft. Zet altijd een kan koud en vers water neer op je bureau, zo vergeet je niet om voldoende te drinken.

Tip 3: Hou rekening met je vergeetachtigheid

Maak meer aantekeningen van je taken, belangrijke gesprekken. afspraken en andere dingen die je snel vergeet. Een dagelijkse to-do-list kan ook erg helpen om je werk meer gestructureerd te doen.

Tip 4. Praat met je collega’s en mensen om je heen

De overgang is een nieuwe fase in je leven, die soms je gemoedstoestand in de war kan brengen. Het zoeken naar balans is daarin heel belangrijk. Soms weten je collega’s en mensen om je heen niet wat er met je aan de hand is. Informeer daarom eventueel een paar collega’s en de mensen die dichtbij je staan, over deze fase en de bijbehorende verschijnselen. Je zult zien dat mensen begrip zullen hebben en dat lucht op!

Tip 5: Maak van je pauze een actieve pauze

Bewegen is niet alleen super belangrijk voor vrouwen in de overgang, maar ook om je hersenen te activeren en je lekker in je vel te voelen. Maak van jouw pauze dus een actieve pauze, ga een half uurtje wandelen, fietsen en/of doe een heerlijke meditatie in combinatie met Yoga. Gun jezelf deze ontspanning en geniet van de buitenlucht.

Tip 6:  Gebruik een cooling spray om direct af te koelen

Neem Promensil Cooling Spray* mee in je handtas en leg er ook één in je bureaula voor directe verkoeling bij onverwachte opvliegers.